Arenys de Mar és el poble natal de Paula Montal i Fornés que va néixer el dia 11 d’octubre de 1899 en el núm. 41 del carrer Bisbe Catalá, antigament de la Perera, propietat del seu besavi. Ramon Montal Clausell, germà de Paula Montal, la va vendre l’any 1820. La casa actual, que ha tingut molts propietaris, és de nova construcció i a la façana s’hi troba una placa commemorativa de Paula Montal, on hi va viure fins els 8 anys.
A l’Església Parroquial s’hi troba la Pica Baptismal on va ser batejada Paula Montal el mateix dia del seu naixement. També hi ha una imatge de M. Paula a la capella de la Mare de Déu dels Dolors, obra de l’escultor A. Gallego.
Al núm. 24 del carrer Bisbe Catalá (Perera), el 8 de maig de 1842 Paula Montal va obrir la primera escola a Arenys de Mar. L’edifici actual es va construir en un solar del carrer Munt, 54, avui Andreu Guri, que Paula Montal havia adquirit el 8 de juny de 1852. Al mes de desembre del mateix any s’hi van traslladar la comunitat i l’escola. La façana, dissenyada per Bonaventura Boix i Ramon Quer, és d’estil modernista i s’ha conservat, a diferència de la resta de l’edifici que és de nova planta. Avui l’edifici és casa d’espiritualitat.
Al jardí de la casa s’hi troba una escultura de marbre que representa M. Paula, i a la sala de conferències hi trobem una al·legoria,feta amb ceràmica, que ens indica els llocs del món amb presència escolàpia.
Dues ceràmiques al pati interior representen  M.Paula “puntaire” i l’escut de l’Escola Pia.
 arenys 1  arenysnov10 025
 arenysnov10 035  arenys 2